Here I come, there I am.
От година-две насам получавам множество покани за приятелство във Facebook от хора, които никога не съм срещал, или съм мяркал по разни групи. Тъй като е ставало на въпрос и преди, обяснявам защо не одобрявам поканите. Първо, Facebook е място, в което споделям предимно лични неща. В мрежата си има правила за privacy (уж), които […] Move in... »
От няколко дена се оглеждам за нов мобилен план, който включва достатъчно мобилен Интернет, минути извън България, както и достатъчно минути в България. Тъй като съм на Глобул от доста години и имам неприятни спомени както с Виваком, така и с Мтел, искрено се надявах да се появят някакви модерни планове, откакто Теленор придоби Глобул. Особено покрай плановете […] Move in... »
В събота говорих на SoftUni Conf за писането на WordPress плъгини. Лекцията беше относително простичка поради ограниченото време и липсата на WordPress опит в аудиторията, но цялостно се получи добре, като видеото вече е качено в канала на Софтуерния университет: Слайдовете са налични тук, демото е в dx-testimonials, както и линк към моя DX Plugin Base […] Move in... »

The Giver

Filed Under Филми

Вчера гледахме "The Giver" в Cinema City - много се зарибих, много ми заприлича на In Time, който ми стана фаворит. Става въпрос за цивилизация, която е изолирала емоциите и различията, и за "Пазителят на спомени", който помни как хората се живели стотици години назад. Събужда интересни идеи, въпреки, че е адаптиран и за по-млада аудитория. Move in... »
WordCamp Europe е най-голямото WordPress събитие в Европа. Тази година ще се проведе за втори път и домакин ще бъде София. За момента има около 600 продадени билета, като прогнозите са за над 800 посетителя на събитието от целия свят. Сред лекторите са Matt Mullenweg, един от двамата създатели на WordPress и основател на Automattic, компанията […] Move in... »
Понеже постоянно ме солят, че храня излишно микромеките, днес пак се налага да отделям 80% време на оперативни задачи, вместо да си върша нормално работата. Въпреки че ги харесвам повече от отхапаните ябълки, защото, за разлика от тях, Microsoft поне се ориентират към Open Source-а и от време на време взимат и правилни решения (някъде […] Move in... »
През последните години ИТ браншът в България се разви неимоверно, като в момента е един от предпочитаните сектори за голям брой хора, по различни причини: огромно търсене и немалко позиции за начинаещи, липса на изискване за диплома, добри заплати и т.н. Информатика се преподава къде ли не вече (на какво качество - това е друг […] Move in... »
Днес говорих на Bulgaria Web Summit за виртуалните компании и работата remote. Лекцията ми е налична тук - Virtual Company - Go Limitless. За жалост видеото ми остана без звук, така че няма запис от лекцията. Въпреки това ще драсна няколко коментара по слайдовете без content и свързани неща, за които не ми остана време […] Move in... »
Всеки един българин генетично се ражда с диплома за мрънкач, след което е въпрос на обучение и възпитание да се "отучи" от тоя порок. Това е национална черта, както и това да се търси грешката винаги и само в другите, вместо в даден индивид. Абсолютно логично и една от индустриите, по които се плюе най-много, […] Move in... »
Heartbleed Често има масивни DDoS атаки или кофти vulnerabilities, но да удариш OpenSSL по такъв начин си е сериозно. Според различни източници сред засегнатите от Heartbleed са Google и Facebook, на локално ниво - доста сериозни сайтове, вкл. банки и електронните им банкирания. In other (yet related) news: Heartbleed. The first branded vulnerability. — Dima […] Move in... »