Here I come, there I am.
Heartbleed Често има масивни DDoS атаки или кофти vulnerabilities, но да удариш OpenSSL по такъв начин си е сериозно. Според различни източници сред засегнатите от Heartbleed са Google и Facebook, на локално ниво - доста сериозни сайтове, вкл. банки и електронните им банкирания. In other (yet related) news: Heartbleed. The first branded vulnerability. — Dima […] Move in... »
Днес Владо сподели едно доста интересно видео от Prosperity TV със заглавие: "Letting Go of Negative People". По принцип избягвам да пиша по темата, защото е твърде модерно и медиите масово се възползват от това, за да пуснат зелените си журналистчета, които да бълват съдържание за SEO. Темата е важна и сериозна, но силно размита […] Move in... »
От доста години не съм фен на заверките в университетите (което беше и една от причините да запиша НБУ, втората беше човешкото отношение). Не виждам голям смисъл - висшето образование не е задължително, има си критерии за влизане (кандидат-студентски изпити), за излизане (изпити за всеки предмет през всеки семестър), останалото е бошлаф работа. По тази […] Move in... »
Препубликувам един пост от преди месец-два, поради проблеми с хостинга. От време на време се случва някой познат да се разсърди, че не съм му/ѝ вдигнал телефона, като е звънял. Обикновено причината е, че не съм имал номера му/ѝ записан в указателя. Възможно е просто да съм бил на път, да нямам батерия, да съм […] Move in... »
Вече обяснявах за работните ми практики по различни теми, например: Теорията ми за работните срещи Защо не си вдигам мобилния Правилни запитвания за проекти Скайп е една отделна тема, която не съм засягал много преди. Причината за поста е, че предната седмица трима колеги фрийленсъри (или от малки агенции) ме питаха за дадени малки проекти, […] Move in... »
Като продължение на оплакването ми за много срещи, реших да драсна накратко какво очакват повечето WordPress хора (за работа по сайтове, теми, плъгини и платформи) при запитване от клиент. При мен идват доста запитвания всяка седмица, като повечето не получават отговор поради липса на сериозно отношение в самото запитване. Пример за неправилно запитване: Здравей, имаме […] Move in... »
От няколко години се занимавам активно с WordPress, като гледам да обръщам внимание на онлайн групите с WordPress-аджии у нас (Google+, Facebook, форумите), както и срещите "на живо" на WordCamp-ове и сбирки. Напоследък оставам все по-изумен колко активна е България всъщност в WordPress света, а колко малко хора реално участват в някакви групови начинания, по […] Move in... »
Предното правителство беше известно с подслушванките и стана голяма драма с това. На мен също никак не ми харесват тези истории, ама никак, макар и официалният довод защо се прави да е полезен в безизходни ситуации (да пипнем "лошите"), независимо дали на практика се случва това нещо. Извън политическите схеми обаче, как виждам аз нещата […] Move in... »
От Modern Tribe и OnTheGoSystems предлагат безплатни лицензи на най-популярните си плъгини - The Events Calendar Pro и WPML за ученици и студенти. Тъй като съм фен и на двата плъгина, които са платени, споделям публично новината, тъй като всеки ученик или учител може да кандидатства за лиценз (и одобрението е почти гарантирано, стига да […] Move in... »
Колкото повече пътувам и работя с фирми от адекватни страни, толкова по-чудно ми е как повечето бизнеси изобщо успяват тук. Качеството на повечето услуги е смешно, дори на местата с високи цени и привидно висок стандарт. В много от по-скъпите ресторанти с абсурдно малки порции нивото не е високо. Качеството на храната е под въпрос, […] Move in... »